Loopbaan


Valentijn van Gorkom

Valentijn van Gorkom

 

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam in de informatietechnologie. Na eerst gewerkt te hebben als programmeur bij een bank maakte ik de overstap naar het midden- en kleinbedrijf. Ik richtte me op de levering van computersystemen aan het midden- en kleinbedrijf. In dit stadium deed ik ervaring op in uiteenlopende gebieden: van het samenstellen van computerkabels tot en met het indienen en verdedigen van bedrijfsplannen bij de bank, van verkoop tot en met fysieke levering en van probleemanalyse tot bouw en implementatie. Daarna heb ik gewerkt met systeemontwikkeling in verschillende 4GL’s .

In 1991 kwam ik als UNIX-specialist in dienst van Capgemini. Daar heb ik me verder gekwalificeerd in database technieken en technische infrastructuren. Ik was adviseur en architect in vele systeemontwikkelingsprojecten bij distributie-, retail- en transportbedrijven waarvoor ik de IT-architectuur heb ontworpen.

De overstap naar Capgemini Consulting maakte het mogelijk om me meer te richten op de verbinding tussen bedrijfsvoering en het gebruik van IT. Ik heb vele jaren gewerkt in het spoorsegment en werd een expert op het gebied van reisinformatie en de aangrenzende gebieden als planning en control. Een aantal jaren was ik leider van een groep van adviseurs op het gebied Rail & Aviation.

Ik maakte deel uit van de groep van consultants die CIO’s adviseren op de gebieden van optimalisering van de bedrijfsvoering van de IT (efficiency verbeteringen, kostenbesparingen), het beter kunnen anticiperen op de steeds sneller veranderende vragen van de business, IT-strategie en wijzigingen in de IT-infrastructuur.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en ben ik nauw betrokken bij die sport als bestuurder van Atletiekvereniging Zeewolde, waar de grootste uitdaging het realiseren van een atletiekaccommodatie is.